Search
  • Road2Fit

Van onzeker naar zelfverzekerd

Updated: Jan 13


Eigenlijk ben jij best goed bezig. Zo sta je drie keer per week vroeg om op om aan de gewichten te hangen en wat meters te maken op de loopband. Na afloop van een stevige work-out neem je opgetogen een slok van je bidon en bekijk je jezelf in de spiegel van de kleedkamer. Zie je daar nou een bolling in je bovenarmen, en zijn je kuiten nou strakker geworden? Je weerstaat het om een foto van jezelf op Instagram te slingeren voorzien van de hashtag ‘#progress’. Maar dan komt er ineens een fitboy naast je staan, die rechtstreeks lijkt weggelopen van de cover van de Men’s Health. Terwijl hij een selfie maakt, verdwijnt jouw goede vibe als sneeuw voor de zon. Vergeleken met die brede, gespierde schouders van en dat sixpack van hem, heeft jouw lijf meer weg van een jongetje van twaalf. Gefrustreerd en met het idee om hier nooit meer terug te komen, verlaat je de sportschool.


Onzeker over lichaam

Schaam je niet. Hoewel vrouwen er bekend staan om bij elk putje, vetrandje of rolletje te gaan huilen, ben jij echt niet de enige man die (weleens) onzeker is over zijn lichaam. Uit een recent onderzoek werden 12.000 vrouwen én mannen ondervraagd over hun lichaamstevredenheid. Wat bleek? Bijna 1 op de 10 vrouwen voelde zich zeer tot extreem onzeker over hun lijf. Ook bij de mannen was de mate van onzekerheid niet mis: ruim 5% gaf aan zich zeer tot extreem onzeker te voelen. De mogelijke oorzaak van deze onzekerheid? Als je een gemiddeld fitnessblad openslaat, gelikte Instagramplaatjes bekijkt of een gemiddelde aflevering van Game of Thrones aanzet, vliegen de brede spieren en sixpacks je om de oren. Het hebben van een ultrafit lichaam als jonge moderne man lijkt de norm. Wanneer je je eigen spiegelbeeld vergelijkt met dit opgelegde ideaalbeeld, moet jij tot je frustratie constateren dat jij hier (nog) niet aan voldoet.


Het vergelijken met anderen is pure zelfkwelling. Door de constatering dat anderen een veel breder, gespierder en sterker lijf hebben dan jij, voel je je niet alleen gefrustreerd – is al dat harde werk in de gym dan voor niets? – maar ook slap en onzeker. Jij wilt óók zo’n sportief lichaam waarbij je met trots de hashtags #progress en #transformation kunt gebruiken, in plaats van #fail. Maar ho: ga nu niet uit frustratie een zak chips opentrekken en je sportschoenen bij het grofvuil zetten: er is nog hoop!


De sleutel tot succes

Dat het écht anders kan weet Road2Fitter-Andy (32). Vóórdat hij begon aan het BE MORE-programma van twaalf weken, sportte hij al intensief – soms zelfs op topniveau. Halters, dumbells en de loopband waren hem niet vreemd: hij combineerde zijn (top)sport zelfs met fitness. Goed bezig dus! Toch bereikte hij niet de resultaten die hij graag wilde bereiken, en was er een tijd dat hij zich onzeker en ongelukkig voelde over zijn lichaam. Benieuwd hoe hij dit heeft weten om te buigen?


BEMORE-fitnessprogramma

Goed: gooi je sportschoenen dus niet bij het grofvuil, maar geef fitness én jezelf een nieuwe kans. Het BEMORE-fitnessprogramma bij Road2Fit is véél meer dan alleen wat lessen over voeding en sporten waarmee je binnen no time een droog lijf met brede spieren en een sixpack krijgt. Het werken aan een gezonde en fitte leefstijl vraagt ook om een andere manier van denken. Langzaam maar zeker kom je erachter dat je niet moet doen wat anderen ook doen, maar wat bij jóu past. Wees niet bang: door het stellen van doelen die realistisch zijn, kun je heel wat bereiken. Je gaat er beter uitzien, en je merkt dat je lichamelijk sterker en fitter wordt. Dit geeft je zelfvertrouwen een behoorlijke boost.

Zelfvertrouwen Je eigen progressie zien geeft je bovendien een kick: dit heb je helemaal zelf gedaan. En ja, natuurlijk heb je hier een beetje hulp bij gevraagd, maar hier was ook moed voor nodig. Door dit alles te zien en te beseffen, stijgt je zelfvertrouwen. En dit zelfvertrouwen sijpelt ook door op andere gebieden: je werk, en in je vriendschappen en relaties bijvoorbeeld. Waar je voorheen misschien de neiging had om jezelf weg te cijferen en niet voor jezelf op te komen, heb je nu minder moeite om jezelf te laten zien en je eigen plek te eisen. En misschien, heel misschien haal je met je fittere en sterkere lijf niet de cover van Men’s Health. Maar door jouw 180 graden veranderde mindset, kun je ook dát relativeren. En je hebt altijd nog Instagram om ‘de nieuwe jij’ te showen #proud.


Voor een fitte leefstijl! Ben jij klaar om die stap te zetten naar een gezond en fitte leefstijl, met een bijhorend fit, strak en sterk lijf? Dan is het tijd om je fysieke én mentale grenzen te verleggen met het transformatiepakket van BE MORE by Road2Fit. Wij – de oprichters Hung Nguyen en Behrooz Tanori - hebben drie speciale één-op-één coachingsprogramma’s ontwikkeld waarbij je optimaal en professioneel wordt begeleid op het gebied van voeding, training, mindset en persoonlijke groei. Tijdens deze programma’s leg jij hét fundament voor succes op vele vlakken van je leven. Je neemt je mindset onder de loep, vormt nieuwe gezonde gewoontes en verlegt samen met je coach zowel je mentale als fysieke grenzen. Tijdens de coaching wordt gestimuleerd om je 100% op je (fitness)doelen te focussen en krijg je alle handvatten die je nodig hebt om te transformeren – zowel mentaal als fysiek. Wij hebben al honderden mensen fitter en gelukkiger gemaakt. Sluit jij je hierbij aan?

0 views

Connect with us :

  • kisspng-clip-art-computer-icons-portable
  • kisspng-computer-icons-youtube-icon-roun
  • kisspng-facebook-computer-icons-logo-soc

Stay up to date!